Blogger Backgrounds

realiti Hidup

realiti Hidup
Bunga Asyiqin

Followers

Tuesday, 11 September 2012

Wedges vs Ladang Tea by Mrs Cameron

hai uoolllss... harap sihat2 lah yer.... mood berblog kembali lagi hrini... walaupun assignment mengunung tunggu ditarah..aku tetap nk wat deekkk jerk... (ayat kuang ajo aku tuh)

Minggu lepas seperti yang korang tau dri fb http://www.facebook.com/bunga.said/info... aku gi Cameron Highlands.. al maklum lah kakak kesayangan dah balik tg malim...so weekend lepas nih akan diisi dgn aktiviti jalan2.. (nasib ada kakak yang rajin berjalan)...aku gi gn kakak aku tu lah... bawa 2 orang bestfriend sekali.. yela klu sorg2 je dok belakang xbest...

Kami gerak pukul 8.30 dri tg malim... ikut jalan tapah... Jalan nk ke sna klu ikut tapah sempit...teruk lak tuh jalannya... alhamdulillah kami sampai di puncak dengan selamat... tengah2 nikmat hirup udara tuh, lalu plak kat Lata Iskandar.. berenti jap berposing-posing kat sna.. si syipak lak siap suruh mak dia buka kan baju nk mandi... best jer syifak mandi... Time tu lak mmg xramai orang lagi..best giler la...super mak bapak kitorg punya kawasan jer kat situ...hohoho. ^_*

Perjalanan diteruskan lagi..kami smpai tanah rata dalam pkul 11.00.. destinasi pertama ialah ladang tea boh...jalannya mak oi..nasib bukan aku yang drive... xgamak rasa nk tekan minyak pastu nk tukar2 gear smabil control stereng lagi... x expert lagi nk bawa sendiri gi tempat2 mcm tuh.. sampai je kat ladang tea boh tu,tempat pertama yang nk diterkam adalah ENCIK TAN!! a.k.a Encik tandas~~ hahaha.... sejuk sgt kat sna haruslah ke tandas dulu..:) kat ladang nih xboleh trun ke ladangnya... yang boleh pergi pun tgk kilang proses tea jer.. :(

Dah posing bagai nk tercabut mata kemera, kitorg singgah lak kat BHARAT TEA.. kat bharat tea nih best,,,..boleh trun ke ladang tea... walaupun  nun jauh kena trun ke bawah, mi bertiga gagahkan juga...~~ Excited punya pasal kan..huhuhu.. back to the Title post....wedges and ladang tea.....aku leh pakai wedges 4 inci tingginya trun ladang tea nih.. bapok skakit kaki nih!! last2 berkaki ayam jer masa posing2 kat ladang tea,,, patut la tanaman kat sna subur je.. tanah dia sejuk~~ sangat bestlah..

Wedges raya yang baru aku nk pakai~~


Masa trun ke ladang tea tu bukan main semangat lagi...pose sana,pose sini...gamaknya kalau kemera tuh boleh jerit penat dh lama dia jerit kot..hahaha....~~ ada aku kesahhh???????
saat paling meletihkan bila nk mendaki naik balik ke cafe yang ada atas bukit tuh... nk tercabut nyawa nih rasanya... gila tinggi~~ masa trun xterasa lak yer......  

dah letih pose2 kat BHARAT TEA, kitorg jalan2 lagi cri port best...pergi cactus point, pergi beli strawberry, sayur, aiskrim..macam2 lagi lah... dah penat2 kitorg terus balik ikut jalan simpang pulai sbb jalan dia besar dan selesa sikit... singgah tapah makan pastu terus pergi open house sepupu dekat slim river..~~ save bajet nk makan..makaseh tuan tanah yer jemput kami...^_^

Pulang dengan muka puas dapat berjalan...hakkss!!! jom layan gambar..~~~~~~~~~~








Thanx yer my kak cu and my abg ipo~~

ikut tema kedai.. pink semuanya


bayangkan kat bawah tu la aku trun petik tea..

berkaki ayam..xsanggup nk pakai wedges tu kat ladang nih.

muka letih~`




hahaha..kembar siam lain badan kot...

Add caption

saya amat peka dgn lensa kemera..

Bunga Asyiqin Mohamad Said

Jangan tiru aksi huduss ni tau!! babab nti!!

syifa yang happy....

strawberry wiht datin

cipak majuk~~

kekejaman seorg mak cik pada ank buah

and lastly gambar masa kat tapah.... dh penat jalan..~~


Ok dah....silakan muak dan menyampah sebab gambar aku jer banyak...dah puan empunya blog kan..haruslah gambrku diutamakan..kuikuikui.. banyak lagi gambar tapi penat lah nk post... post banyak2 kang korang jeles...ni bru g cameron dh bising satu kawasan.. aiyarkk!!! lantak korang lah...this weekend ke lumut pulak...gathering our family members...sape nk ikut sila angkat kaki...Hahahaa....see u there!!