Blogger Backgrounds

realiti Hidup

realiti Hidup
Bunga Asyiqin

Followers

Tuesday, 9 October 2012

Hang out with Penguin Team ~~~

haiiii.... boringnya pagi nih...update blog lagi bagus kan... huhuhu
ni cerita malam tdi uollss... aku nk angkat barang lagi kat kolej bwa balik rumah kakak kat bernam jaya... alang2 dh bawa kete kan,..ajak ahli jemaah mensyuarat tingkap penguin seUPSI makan2..minunm2.... besarkan mulut... kuikuikui... Korang ade?? 

Barang aku sem nih bapok la banyak... berkali2 angkut still ada ja yang kena angkut,.. malam tdi tgl ambik penyapu, mop, barang2 mandi, dan kasut.. ^_^ banyak kan? aku gi bawa syifa.. mudah je nk jaga budak cikonet nih sbb dia sangat la behave bila aku tgh drive.. sikit pun xkacau ok,,.. terlalu asyik dengan handphone.. bayangkan budak xsampai 2 tahun main handphone? pandai tahap dewa macam makcik bunga dia!!! ( ayat memuji diri sendiri xsalah kan? sapa lgi nk puji kalau bukan aku sendiri,..nk harap korang puji?!!! bertahun aku tgu...)

budak bijak Dr. Nur Azra Syifa

lepas angkut2 brg gn si kecik di atas, aku gi umh Che Ah lak....diorg tgh make up2... kezott mak...diorg nk ajak gi makan luar dri tg malim... tapi dh lewat takut lak nk drive lewat2 kan,... huhu.. len kali kita planning lain yer kawan2.. ^_^ si syifak lak takut dengan housemate che ah..hahaha...mau xtakut... budak tuh  terus2 sapa dia xbgi salam..... so terpaksa lah hantar syifa balik...:( 

dalam keta kitorg decide nk g kedai yang cantik2...kikiki..(duit dlam poket xsmpai 10 hengget ada hati nk gi makan kedai cun2..kalau dh kedai cun mesti la mahal kan...xpe angan2 mesti mau tgi... ^_^
at last... decide gi lepak kfc jer senang..bukan nk mkn sangat pun...sja jer nk release tension semak di kepala... tapi kepala aku xde lalang ok!! ada rambut ikal mayang je... Dush!! sekali lagi cik bunga perasan..

Aku beli nugget n  funfries je.. Diet ok!! lepas mkn acara wajib adalah bergambar... wink2... suka bab gambo2 nih...ada rezeki nk buka agency sendiri pastu tgkap gambar sendiri...

so thats all for last night... kita laayannnnzzzz ( tiru gaya si fafau dalam melodi)

US~~ tgu sapa kawen dulu yer... hahaha

diba, k.huda, saida, che ah

mek diba from kelantenesss..

mek huda from coh teriinesss.. and the right side is saida from sabahan

yang ni paling glemer kat UPSI... ckp je che ah batrisya. semua kenal..


Gambar dlm kamer aku xbanyak...banyak dalam hp Che ah..~~~  :-(

ok bye!! see u next entry,... 




Monday, 8 October 2012

Tamat perjuangan semester ini...~~


Alhamdulillah syukur pada allah... dah berapa bulan tempoh semester nih..akhirnya harini 8.10.2012 is the last day!!! dh hbs paper english pagi tdi.... ^_^ dlm hati riang ria raya la kan... 



hrini exam mengantuk sangat...tgh dok baca soalan pun boleh terlelap... what happen cik bunga?? dush!! dush!! dush!!! tu la tido mmpi bukan2 mlm tdi...

tapi dalam mengantuk2 sebelum masuk dewan tu pun, aku sempat snap2 gelagat2 bakal2 cikgu nk ambik exam..~~












Hari ni aku bawa kamera lagi..tapi segan lah nk suruh org tangkapkan gambr lagi..hehehe..padahal hrini aku mengantuk tahap gabannya dalam dewan tuh..


10.30 aku dh keluar dri dewan.. xsanggup nk menahan mata yang kuyu nih.. tapi lepas gi tandas aku bukan tido pun.. aku menyembang gn puan anis kat seat belakang dlm dewan tuh..hihihi


sementara tgu pkul 11, aku gn rakan seangkatan pun lepak kat seat belakang dewan tu smbil bergmbr.. sementara tgh dok berehat2 menanti  jarum jam tu merangkak, boleh plak pengawas sorang tuh sengih2 hegeh2 dok mengumpat kami dgn kawan beliau..ntah ngumpat apa xtau.. tapi yang pasti ada ke dia kata kawan dia minta no telefon.. nampak sangat lah beliau tu menipu kan sebab pengawas yang kawan dia tu anak jiran kakak aku kat bernam jaya.. oh gosshh!! kamu menipu yer!! 


disebabkan beliau tu menipu, aku pun denda la beliau suruh ambik gmbr kami posing2 dlm dewan yang tersergam indah tuh... ( uni korang ade?? !!)  yang bestnya pengawas nih kelakar tahap dewa... hahaha.. sanggup lak dia melayan kerenah kami yang gila kamera nih.. bagus2..!! i like ok!!

maka,..tamatlah kehidupan kami sebagai pelajar semester ke-4.. jumpa lagi kita di semester 5 yer.. miss uolss lot!! cuti nih jaga diri, jaga hati... minta maaf kalau ada buat salah.. tersinggung dan segala sifat mazmumah... seandainya aku seorang ketua yang lemah. harap korang puas hati dengan semuanya... 
( ucapan nih khas utk tatapan student group a pakk2010/2011)

ni masa jamuan raya kecil-kecilan dri kami


 ~~Formal ~~


Buat semua pensyarah2 sem nih..... Puan Hasnieza Hashim, Puan Raziah Ramli, Puan Azila alias, Puan 
Fairuz ain, Puan zarina (Cikgu cun), Cik Faeizatul Fazeila, Dr Azhar, terima kasih diatas ilmu yang tidak tenrilai ini...semoga maju jaya dunia dan akhirat..~~


Hari last exam nih banyak snap2 gambar jer..xkira dimana..kami main redah jer..huhuhu... ya allah bila la nk sedar diri nih cik bunga??? nk pose2 sila masuk competition lah...( msalahnya xde sapa nk ambik aku jdi model tudung mereka...) ayat sedih!! 

Jom kita layan muka2 yang habis awal... dasyat diorg2 nih...bijak2 belaka sebb jawab dengan pantas dan tangkas.. pastu lepak kat belakang tgk jawaban.... klu jawapan betul sengeh smpai ke telinga..tapi klu dah salah tu..... hahaha..menangis air mata darah sekali pun dah xboleh nk duduk balik kat kerusi bawah tu yer.. kuikuikui..~~~

muka2 siap awal... jannah, aqilah dan zimah

agak blurr sikit yer kawan2...
adik2 sem berapa ntah

sesi bermaafan sebb dh banyak buat dosa kot..kikikiki..



termasuklah aku dan adik nih..xroomate aku..tapi lupa namanya...~~ 


Korang layangkan je la gmbar2 yang ada yer.. aku lebih suka letak gmbar dri membebel2 xtau arah... sekurang-kurangnya dengan gmbar korang semua boleh bayangkan mcmna suasana yang aku ceritakan kan3? gambar seterusnya opkos gambar menggedik di tempat duduk masing2..hahaha
























Kami menunggu bas~~ hrini sja tgu depan nih sbb nk begambo..

the same face againn~~

skandal mekna ker??

again~~~

with naemah..~~ dia ni suka raba2 printer aku..hihhihi

nmpak x ada be*** kat situ?

bas dh dtg~~

the new campus....(^_^)






sekadar bergambar yer... jgn buat spekulasi apa2~~



OK DONE!!! seksa betul dengan line tenet nih..laptop pun satu hal.... aiyaaa....... bo nang kui bo ti kui..~~~ huhuuhuhu...
 selamat bercuti semua!!!
JUMPA LAGI!!